Időjárás

2024.04.02. 07:59

Riasztás van érvényben Hevesben is

Az előrejelzések alapján kedden Heves vármegyét is elkerüli a napsütés.

Heol.hu

Az átvonuló hidegfront mögött kedden napközben még nagy területen fordulhatnak elő viharos (~60-80 kilométer per órás, egy-egy helyen akár ~85-90 kilométer per órás) széllökések, írja a HungaroMet. Emiatt Heves vármegye minden járására első fokú, citromsárga színű riasztást adtak ki.

riasztás, időjárás
Riasztás van érvényben Hevesben is
Forrás: met.hu

Kedd déltől estig az ország délnyugati felében a körülbelül Győr-Szeged vonaltól nyugatra, ezen belül kiemelten a Dél-Dunántúlon és nyugaton szórványosan számíthatunk zivatarok előfordulására. Zivatarok környezetében viharos szél (~60-80 kilométer per órás) és néhol kis méretű jég (1 centiméter alatti átmérő) valószínű, intenzív záporok környezetében jégdara előfordulhat. Délután, kora este az említett területen kívül kisebb valószínűséggel és kisebb területen északkeleten van még némi esély zivatarra.

Kiemelték, a hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés léphet fel. Továbbá a szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: GettiImages)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!