Időjárás

2024.05.23. 21:48

Villámárvíz kísérte az esti felhőszakadást

A héten már a harmadik komolyabb zivatar érte el Egert és térségét. Szerdán a szél tört le ágakat, csütörtökön villámárvíz hömpölygött az utcákon.

Heol.hu

Nagy a baj Andornaktályán, jelezte olvasónk csütörtök este, ő úgy tudta, hogy a heves zivatar után villámárvíz vitt el egy házat a településen. A vármegyei katasztrófavédelmi sajtóügyeletes, Hevesi Katalin a heol.hu kérdésére elmondta: 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába a csütörtök esti zivatar idején, ennek fele Andornaktályáról.

Így érkezett a vihar Eger felé, Andornaktályán villámárvíz hömpölygött végig
Így érkezett a vihar Eger felé, Andornaktályán villámárvíz hömpölygött végig
Forrás: Gidai Zsanett/Heves Megyei Hírlap

–  A településen a Rákóczi út elején a domboldalról hömpölygött a sáros víz, hétfő óta a harmadjára, de házat nem sodort el, emberéletet nem veszélyeztetett – tette hozzá a helyettes szóvivő.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a közútkezelő munkatársai még este kilenc után is takarították az utat. Egerben, a Bánki Donát úton egy parkolóban is állt a víz, azt az Agria Speciális Mentők szivattyúzták szintén késő estig. Ezen kívül pincékbe, társasházak alagsorába tört be a víz, jellemzően a lajosvárosi területen.  Hevesi Katalin hozzátette, csütörtök este több tűzoltóegység is  járta a várost és igyekeztek mielőbb segíteni.

Olvasói videón mutatjuk, milyen volt este az andornaktályai felhőszakadás:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában