Időjárás

2024.06.10. 15:46

Ítéletidő közeleg: másodfokú riasztást adtak ki Hevesre

Az eddigi csapadékos időjárás már eddig is sok kárt okozott. Azonban még nem lélegezhetünk fel: ítéletidő közeleg.

Heol.hu

Mint korábban írtuk, több hullámban érkeznek zivatarok  hétfőn Heves vármegyébe is. Az Eger-patak vízszintje már eddig is meglehetősen megnövekedett, letört faágak, kidőlt fák jelzik a viharok útját, de az időjárás nem hagy szünetet: újabb viharok érkeznek térségünk fölé. A HungaroMet a reggeli elsőfokú riasztást másodfokúra módosította, ítéletidő közelít felénk.

Másodfokú riasztás van érvényben: ítéletidő közeleg
Másodfokú riasztás van érvényben: ítéletidő közeleg
Forrás: met.hu

Mint írják, hétfőn több helyen, több hullámban kell számítani zivatarokra az országban, ezek környezetében helyenként felhőszakadás, viharos széllökés, jégeső  előfordulhat. Az érkező hidegfront mentén a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben, illetve annak előterében a keleti, délkeleti országrészben heves zivatarok kialakulására is kedvezőek a feltételek. A késő délutáni, esti óráktól északnyugat felől megkezdődik a légkör stabilizálódása, éjszaka egyre inkább az ország délkeleti felére szorulnak vissza a zivatarok, számosságuk ott is csökken.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában