Heves megye

2017.10.29. 17:20

Tombol a szélvihar: egy ház tetejét is megbontotta Hatvanban

Megyénk tűzoltóit vasárnap kora délutánig 23 esethez riasztották.

Heol

A Mátrában is kidőlt fa nehezítette a közlekedést Fotó: Ládi László

A Mátrában is kidőlt fa nehezítette a közlekedést Fotó: Ládi László

Heves megyét is elérte a szélvihar vasárnap dél után. A heol.hu érdeklődésére Hevesi Katalin megyei katasztrófavédelmi sajtóügyeletes elmondta: vasárnap 23 esethez riasztották megyénk tűzoltóit.

A szél dél körül támadt fel, kezdetben a Hatvan-Gyöngyös vonalon volt több riasztás, majd az egész megyéből érkeztek jelzések. Szűkebb hazánk összes tűzoltóegységének akadt dolga. Jellemzően fakidőléshez riasztották a lánglovagokat. Parádon egy fa vezetékre dőlt, mely megsérült, ezért az áramszolgáltató is a helyszínre vonult. Személyi sérülés nem történt, ám három autót is megrongált a viharos szél következtében kidőlt fa.

A Mátrában is kidőlt fa nehezítette a közlekedést Fotó: Ládi László

Kékestetőn is dél környékén támadt fel a viharos erejű szél, a felhők betakarták az adótornyot, eső, majd havas eső érkezett villámlással. Bátor kirándulók próbáltak feljutni a csúcsra, vagy haza indulni, de az útra dőlt fák akadályozták a közlekedést.

Legutóbb délután öt óra körül Hatvanba riasztották a tűzoltókat, ugyanis a szél megbontotta egy családi ház tetőszerkezetét. Az egységek eltávolították a veszélyes részeket és megvizsgálták, hogy szükség van-e lakosságvédelmi intézkedésre, szerencsére azonban a ház lakható maradt.

Ezek is érdekelhetik