verpelét

2017.12.15. 14:22

Állatkínzás: kutyaviadalokat rendeztek, elítélte őket a bíróság

Elsőfokú ítélet született a tiltott állatviadalok szervezése miatt indult ügyben.

Heol

K. Zs. I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett tiltott állatviadal szervezésének bűntette és állatkínzás bűntette miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette az Egri Járásbíróság – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

Megtudtuk: a bíróság a II. rendű, a III. rendű, a IV. rendű, az V. rendű és a VI. rendű vádlottakat is társtettesként elkövetett tiltott

állatviadal szervezésének bűntette, illetve állatkínzás bűntette miatt próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott 2006. és 2013. június 29. között a tulajdonát képező verpeléti tanyán több kutyaviadalt tartott. A viadalokon az I. rendű vádlott kutyái különböző sérüléseket szereztek: a fogaik letörtek, több csonttörést és ízületi károsodást szenvedtek. A sérüléseket az I. rendű vádlott házilag kezelte.

A viadalokon való harc és a sérülések házilagos ellátása alkalmas volt arra, hogy a kutyák maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza, továbbá az állatoknak különös szenvedést okozott.

2013. június 29-én a hajnali órákban a vádlottak megjelentek az I. rendű vádlott verpeléti tanyáján azért, hogy ott állatviadalt tartsanak. Az állatviadal előtt a kutyák tulajdonosai fogadást kötöttek a viadal kimenetelére. Az állatviadalnak a rendőrség megjelenése vetett

véget. Az állatviadal során a IV. rendű és az V. rendű vádlottak kutyái különböző sérüléseket szenvedtek. Az ítélet egyik vádlott vonatkozásában sem emelkedett jogerőre.

Ajánlóképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában