gyöngyösoroszi

2018.02.02. 10:56

Elsőfokú ítélet született az élettársát megkéselő vádlott ügyében

Többször combon, egyszer pedig mellkason szúrta a gyermekét kezében tartó nőt a gyöngyösoroszi férfi.

Heol

Az Egri Törvényszék az előzetes letartóztatásban lévő R. J. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt négy év három hónap börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a Gyöngyösi Járásbíróság korábbi ítéletével kiszabott

egy év hat hónap börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett élettársak, egy közös kiskorú gyermekük született. 2016. január 15-én a vádlott és a sértett a gyöngyösoroszi házuk előtt az utcán találkoztak egymással, ekkor a sértett karján volt az

egyéves gyermekük. A vádlott és a sértett az utcán szóváltásba keveredtek egymással, mely során a vádlott a nadrágjából elővette a körülbelül 15 centiméter pengehosszúságú kését, és a sértettet többször combon, egyszer pedig mellkason szúrta.

A szúrások hatására a sértett kezéből kiesett a gyermeke. A vádlott cselekményének a sértett kiabálására az utcára siető emberek közbelépése vetett véget. A gyermek sérülést nem szenvedett. A szúrásokat követően a vádlott a helyszínről elmenekült. A sértett sérüléseinek gyógytartama nyolc napon túli, a tényleges gyógytartam körülbelül három hónapra tehető.

Megtudtuk: reálisan fennállt a kialakultnál súlyosabb, életveszélyes sérülés bekövetkezésének lehetősége. Az ítéletet az ügyész és a vádlott tudomásul vették, az ellen a védő a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be. Az ítélet nem jogerős, az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni. Az elsőfokú bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában