eger

2018.04.18. 09:40

Idén is lesz Kéklámpás Nap Egerben

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik a rendvédelmi- és társszervek a Kéklámpás Napot Egerben. Az immáron tizenkettedik alkalommal szervezett rendezvényt az Érsekkertben élvezhetik az odalátogatók április 27-én.

Heol

Az ünnepélyes megnyitó fél tízkor kezdődik, melynek részeként Ft. Dr. Csizmadia István pápai prelátus úr megáldja a HEROS-RÁBA AQUADOUX-X 4000-es típusú új tűzoltó gépjárművet. Az áldást követően az autót a tűzoltóság rendszerbe állítja, ezzel erősítve Eger város és húsz környező település mentő tűzvédelmét, közel százezer ember biztonságát.

Ezt követően a rendőrség rendőrkutyás, a katasztrófavédelem tálcatűz- és olajtűzoltási bemutatót tart. A nap folyamán a szakmai sátrakba látogatók bepillantást nyerhetnek a rendvédelmi szervezetek munkájába. Lesznek folyamatos programok is, mint például füstsátor, tűzoltólocsoló játék, bűnügyi technikai- és fegyver bemutató, felszereléseivel pedig bemutatkozik az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport is. Tíz órától délután fél háromig véradást szervez a Vöröskereszt az Excalibur Középkori Lovagi Étteremben, de a mentőszolgálat és a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai is várják programokkal az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában