egerbakta, eger

2018.10.24. 19:30

Fia nevében kért bocsánatot az édesapa: a drogok rabja a taxisra kést rántó gyanúsított

Az utazni akaró ifjú kést rántott elő, s megfenyegette a jármű vezetőjét.

Sz. Z.

Letartóztatás kényszerintézkedést rendelt el szerdán a nyomozási bíró B. László ellen, aki október 21-én, vasárnap este Egerbaktán késsel fenyegetett meg egy taxisofőrt. Erről dr. Konkoly Thege László, a megyei főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a Heolt.

Amint azt már korábban megírtuk, a 21 éves fiatalember a bűntény napján hívott taxit egerbaktai otthonához. A vizsgálat eddigi adatai arról szólnak, hogy a személyszállító jármű vezetőjével közölte, egy másik településre szeretne utazni. A taxis azonban a nagy távolságra figyelemmel előre kérte a fuvar viteldíját, ezért B. László arra kérte, álljanak meg még a kiindulási helyen egy bankautomatánál, hogy pénzt vehessen ki. Egyelőre pontosan még nem ismert okból azonban nem sikerült a kért összeg kifizetéséhez bankókat szereznie az ifjúnak.

Az utazni akaró ifjú visszaült a taxiba, majd kést rántott elő, s megfenyegette a jármű vezetőjét. Utóbbinak sikerült kiszállnia, a támadója hiába próbálta visszatartani őt.

Ezután B. László a volán mögé ült, s elhajtott, de az utazása nem tartott sokáig. Még a faluban hátrahagyta a kocsit, s gyalog elmenekült. A rendőrök hamarosan elfogták, őrizetbe vették, s zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak ellene büntetőeljárást. A bűnüldözők előterjesztése nyomán az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amit – a jogszabály által megkövetelt kritériumok fennállása okán – a nyomozási bíró szerdán harminc napra elrendelt. A döntés nem jogerős, mert B. László és védője enyhébb kényszerintézkedés érdekében terjesztett elő jogorvoslati kérelmet.

Különleges és ritka folytatása a történetnek, hogy szerdán délután telefonon felhívta szerkesztőségünket B. László édesapja. Az Egerszalókon lakó férfi munkatársunknak elmondta, hogy hajlandó megtéríteni mindazt a kárt, amit a fia a taxi vezetőjének a cselekedetével okozott, s egyúttal a gyermeke nevében bocsánatot szeretne kérni a megtámadott személyszállítótól. Arról is beszélt, hogy a gyanúsított fiatalember sajnos a kábító hatású anyagok rabjává vált, ez hatással van a családjára, s a munkahelyét is elvesztette. Feltehetően mindez vezethetett ahhoz, hogy bűncselekményt kövessen el.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában