Füzesabony

2019.01.14. 11:00

Börtönben a szabadulása után nem sokkal szeméremsértést elkövető férfi

A Füzesabonyi Járási Ügyészség előkészítő ülésen tett indítványának megfelelően, végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az 50 éves helyi lakost, aki tavaly ősszel, alig néhány héttel a korábbi büntetéséből történt szabadulása után, fényes nappal, gátlástalanul önkielégítést végzett Füzesabony központjában.

Heol

Forrás: Shutterstock

Az elkövetőt a járási ügyészség szeméremsértés vétségével vádolta – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész. Megtudtuk: a vádirati tényállás szerint a férfi 2018. szeptember 7-én délután, a település központjában egy parkban aludt, majd amikor 15 óra körül felébredt, észrevette, hogy tőle néhány méterre két fiatal nő beszélget egy padon, miközben egyikük másfél éves gyermekét ringatta egy babakocsiban.

A vádlott ekkor átsétált az egyik szemközti lakóház elé, ott leült a bejárati lépcsőre, elővette a nemi szervét, és feltűnően – úgy, hogy az a beszélgetők számára is jól látható legyen – önkielégítésbe kezdett. Ezt hosszasan folytatta, miközben a nők egyike mobiltelefonjával előbb rögzítette a látottakat, majd a felvételt követően a helyszínre hívta a rendőrséget. A vádlottat a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság, ügyészi indítványra elrendelte az előzetes letartóztatását is.

A főügyésztől megtudtuk azt is: a férfi többszörösen büntetett előéletű, visszaeső bűnelkövető, akit a bíróság előzőleg kifosztás bűntette miatt ítélt két és fél év börtönre, a most terhére rótt szeméremsértés elkövetése után pedig egy személyi szabadság megsértése miatt korábban kiszabott szabadságvesztés büntetést vettek foganatba rajta.

A járásbíróság a napokban előkészítő ülést tartott az ügyben, melyen az ügyész ismertette a vád lényegét, és az azt alátámasztó bizonyítékokat, majd indítványt tett arra, hogy a tettét beismerő, és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottal szemben – aki előélete miatt feltételes szabadságra sem bocsájtható – 1 év börtön és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kerüljön kiszabásra. A bíróság egyetértett a Füzesabonyi Járási Ügyészség álláspontjával, és jogerős ítéletében, az indítványozottal mindenben megegyező büntetéssel sújtotta az elkövetőt, akit az ítélet kihirdetése után nyomban visszaszállítottak a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában