Környezetszennyezés

2019.03.21. 12:57

Veszélyes olajszennyezés történt Egerben

Olajszennyezés történt március 21-én Egerben, a Vécsey-völgy ipartelepen, az ott húzódó csapadékvíz-elvezető árokba ismeretlen tettes nagyobb mennyiségű fáradt olajat öntött.

Heol

A szennyezést a hatóságok és az önkormányzat szakembereinek gyors beavatkozása következtében a csapadékvíz-elvezető rendszer előtt sikerült megállítani – tájékoztatta portálunkat Zentai László önkormányzati médiareferens.

Megtuduk: az árokba öntött 80-100 liter mennyiségű olaj eltávolítását Eger Önkormányzatának megbízásából a Városgondozás Eger Kft. azonnali hatállyal megkezdte.

A szennyezés azonnali, de csak szakaszos veszélyt jelentett, hiszen annak tovább terjedését rövid időn belül sikerült megakadályozni. Ha az olaj tovább jutott volna az alsó csatornaszakaszokra, a kár és a veszély is lényegesen nagyobb volumenű lenne. Miután kisebb területet kell mentesíteni a szennyeződéstől, a beavatkozással, szállítással, munkadíjjal együtt számított önkormányzati kár mintegy 350 ezer Ft-ra tehető.

A környezet veszélyeztetése bűncselekménynek minősül, ennek kapcsán a Rendőrség, a Katasztrófavédelem és a Környezetvédelmi hatóság vizsgálatot indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában