megelőzés

2019.06.13. 17:02

Látványosan hívták fel a figyelmet a gyalogos balesetek megelőzésére Hatvanban

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet: mindenki vezessen körültekintőbben, óvatosabban és lassabban! 

Heol

Forrás: Police.hu

A Hatvani Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a nyári Európa bajnokságra készülő Dream Team Cheerleaders Sportegyesület Titans csapatának tagjaival, valamint a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóival kiegészülve idén június 12-én délelőtt a város két, forgalmas kijelölt gyalogos-átkelőhelynél sorfalat és piramist formálva hívták fel a gépjárművezetők figyelmét a biztonságos gyalogos közlekedés fontosságára – számol be a Police.hu.

Fotó: Police.hu

A nyár, az iskolaszünet, illetve a turisztikai idény beköszöntével nagyobb számban fordulhatnak elő olyan balesetek, amelyek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken történnek annak ellenére, hogy ez a helyszín közúti jelzőtáblával jelezve van és útburkolati jellel fel van festve. Ezekben az esetekben a gépjárművezetők nem biztosítanak részükre áthaladási elsőbbséget.

Fotó: Police.hu

Lényegesen kisebb számban, de előfordulnak olyan esetek is, amikor a gyalogos idézi elő a közúti közlekedési balesetet azzal, hogy óvatlanul, hirtelen lép az úttestre féktávolságon belül.

Fotó: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában