bűnügyek

2019.11.04. 09:10

Vádat emeltek a hevesi férfi ellen, aki meglovasította és külföldre vitte a bérbe vett kocsit

Közokirat-hamisítás és csalás miatt emelt vádat a jelenleg is szabadságvesztését töltő, hevesi férfi ellen az esztergomi ügyészség.

Heol

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a hevesi férfival szemben, aki egy autókölcsönzőben más férfi iratait használta fel, majd a kibérelt autóval külföldre távozott – számol be a Kemma.hu. Mint írják: a vádiratban azt indítványozták, hogy ha a férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A vádlott 2015 januárjában egy esztergomi autókölcsönzőben más férfi nevére kiállított útlevelet és a vezetői engedélyt mutatott be, így vette bérbe az 1 millió 350 ezer forint értékű személygépkocsit. A férfi az autót a kikötött időpontig nem vitte vissza, az már a szerződés megkötésekor sem állt szándékában, azzal külföldre távozott, a bérbeadó nem tudta elérni.

A személygépkocsit végül a férfitól Ausztriában foglalta le az osztrák hatóság, majd a sértettnek visszaadta. A vádlottal szemben az ügyészség indítványára európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság, ennek alapján őt Németországban fogták el. Az elkövető különös visszaeső, hétszer volt büntetve, jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában