nyugdíjas találkozó

2019.12.07. 16:15

A bűnmegelőzést szolgálják a nyugdíjas egri rendőrök

A találkozó jó alkalom volt arra, hogy az egykori kollégák felelevenítsék közös múltjukat.

Sz. I.

Tisztelettel köszöntötték Lukács Bélánét, az egyesület korelnök alapító tagját

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Szilvás István

A viszontlátás és az emlékezés jegyében zajlott le a napokban az a találkozó, amelyre az Egri Szent György Nyugdíjas Egyesület tagjait és a városi kapitányság működési területén élő egykori kollégáikat hívták meg az esemény szervezői. Az immár hagyományos eseményre érkezők a viszontlátás örömével üdvözölték egymást, majd az időközben elhunyt kollégáik, Bozó Lászlóné és Hetesy Nándor emléke előtt hajtottak fejet. A résztvevők ezt követően hallgatták meg azt a tájékoztatót, amelyet Kaló József nyugalmazott r. alezredes, az egyesület elnöke tartott a közösség életéről.

Mint elmondta, az idén is nagy érdeklődés kísérte a programjaikat, köztük is például a Felsőtárkányba, Berekfürdőre, Karcagra és Kassára szervezett kirándulást, valamint a szépasszony-völgyi bográcspartit és az egerszalóki baráti találkozót. Terveik szerint legközelebb Nagyváradra látogatnak majd el. Előtte azonban karácsonyi ajándékkal lepik meg rászoruló nyugdíjas társaikat, illetve fenyőfát ajándékoznak a Móra Ferenc általános iskola diákjainak.

Tisztelettel köszöntötték Lukács Bélánét, az egyesület korelnök alapító tagját
Fotó: Szilvás István / Heves Megyei Hírlap

Elhangzott az is, hogy a nyugdíjasok lehetőségeikhez mérten segítik az aktív kollégáik munkáját: bűnmegelőzési előadásokat tartanak, tanácsot adnak a lakókörnyezetükből hozzájuk fordulóknak, többen pedig a polgárőrség soraiban tevékenykednek. Ezzel kapcsolatban említette meg, hogy a Varga Balázs vezette szilvásváradi közösség Az év polgárőr egyesülete kitüntetésben részesült. Az egyesület elnöksége ezúttal köszöntötte Lukács Béláné nyugalmazott r. zászlóst, akit a közösség alapító tagjaként tartanak nyilván.

A továbbiakban az évtizedeken át végzett rendőri szolgálatért, tapasztalataik hasznosításáért mondott köszönetet a pihenőéveiket töltő társainak Kovács József r. alezredes, az Egri Rendőrkapitányság vezetője. A jó hangulatú esten a Szent György nyugdíjas egyesület által meghívott Nagy Szilvia, a Gárdonyi Géza Színház művésznője zenés összeállítással szórakoztatta a résztvevőket, akik a nagy tetszéssel fogadott műsort és az ízletes vacsorát követően a fehér asztal mellett elevenítették fel szolgálati idejük közös emlékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában