rendvédelem

2021.06.01. 08:13

Ismét elindul a Tourist Police program Gyöngyösön

Újabb együttműködés valósul meg a rendőrség és a városrendészet között Gyöngyösön. Az elmúlt időszakban példaértékű az az összefogás, amely a két hatóság részéről megvalósult.

Heol

Fotó: Shutterstock

A Tourist Police programnak már sokéves hagyománya van a városban is. Idén a hét minden napján, június elsejétől egészen augusztus végéig látnak el közös szolgálatot az egyenruhások – írja a Gyöngyös.hu.

A program fő célja a turizmus szempontjából frekventált településeken a közbiztonság megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának biztosítása.

Gyöngyösön elsősorban a főbb turisztikailag frekventált helyeken, mint a buszmegálló, Fő tér, belváros, Barátok tere, stb. jelenik meg az egy fő rendőrből és egy fő városrendészből álló páros.

A nyári időszakban a turisták számának növekedésével gyakran tapasztalható, hogy megnő a zseblopások száma országszerte, így a közös járőrözésnek a prevencióban is rendkívül jelentős szerepe van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában