Felelőtlenség

2021.08.13. 11:09

Egy lakóház falában fejezte be mutatványát a mátraderecskei piás sofőr

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a büntetett előéletű terhelttel szemben, valamint azt, hogy a bíróság meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

Sz. Z.

Feldebrőn egy lakóház falában fejezte be utazását a mámorosan közlekedő járművezető

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Konkoly Thege László arról tájékoztatott, hogy súlyosabb szankció kiszabására tett indítványt az Egri Járási Ügyészség abban az eljárásban, amelyben egy 32 éves mátraderecskei férfit vádol ittas járművezetéssel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elkövető előző év december 28-án délután Verpelét felől autózott Feldebrőre, amikor ittassága és figyelmetlensége miatt úti célja határában egyenesen keresztülhajtott az ott kiépített terelőszigeten, kidöntött több közlekedési táblát, majd a nedves úton megcsúszva letért az úttestről és egy közeli lakóház falának csapódott, végül a kocsija a tetejére borulva állt meg.

– Ebben a procedúrában az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a büntetett előéletű terhelttel szemben, valamint azt, hogy a bíróság meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől – ismertette a tényeket a szakember.

Ugyanez az indítvány abban ügyben, amelyben a központi járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel is vádol egy ittasan vezető középkorú férfit. A vádlott február elsején kora délután autójával ütközött az előtte keresztben elhaladó vonattal. A vádlott Mezőtárkány belterületén járó motorral megállt ugyan a vasúti átjárónál, ám ittassága miatt lecsúszott a lába a kinyomott kuplungról, így a kocsija megugrott és egyenesen nekiment a Füzesabony és Poroszló között közlekedő személyvonat oldalának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában