bűnügyek

2021.11.29. 11:41

Megrongálták a gyöngyösi Betlehem egyik bábuját – Fotó

Valaki az éjszaka folyamán megfosztotta fejétől a gyöngyösi Betlehem egyik bábuját.

Heol

Megrongálták a Fő téren felállított jászol egyik bábuját – írja a Gyöngyös Város Hivatalos Oldala. Kiemelték: valaki az éjszaka folyamán megfosztotta fejétől Szűz Mária szobrát, majd betette azt a kis Jézus mellé.

„Rossz hír az elkövetőnek, hogy a városban több mint 100 térfigyelő kamera működik, melynek köszönhetően sok bűncselekmény, szabálysértés elkövetője nem marad rejtve. A kameráknak köszönhetően a városrendészek felderítettek már virágtolvajokat, de a kameráknak köszönhetően lettek meg szeptember azok a fiatalok, akik az egyik faházból elloptak nagy mennyiségű borospoharat, de természetesen a közelmúltban történt kisfiúval kapcsolatos megfélemlítés egyik elkövetőjéhez is a kamerák által jutottak közelebb, majd fogta el a rendőrség. Természetesen a mostani eset kapcsán is megkezdték a felvételek vizsgálatát.” – írják.

A gyöngyösi városrendészet igazgatója, Ferenczy Dániel megerősítette, hogy az éjszakai órában letörték az egyik szobor fejét és azt bedobták a Betlehembe. Kiemelte: jelenleg értékelik a térfigyelő kamerák felvételeit, a délutáni órákra bővebb tájékoztatást ígértek.

Háttérben Szűz Mária szobra, még a rongálás előtt Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

 

Címkék#rongálás

Ezek is érdekelhetik