Bűnügy

2021.12.15. 11:32

Börtönt kért az ügyészség a gyöngyösi polgármesteri hivatal támadójára

A vádlottat csak később sikerült megfékezni és lefegyverezni.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki nyáron – véltsérelmei miatt - pisztollyal a kezében fenyegetőzött Gyöngyösön, a polgármesteri hivatalban - tájékoztatta portálunkat szerdán dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő.

A vádlott korábban maga is az önkormányzati hivatal dolgozója volt, így ismerte a járást az épületben. Ezt kihasználva, 2021. június 16-án délben, egyenesen a titkárságra ment, ahol személyesen a polgármestert kereste. Miután nem sikerült találkoznia vele, közölte az ott dolgozókkal, hogy a városvezetőt jött megölni, mivel nem folyósítanak számára segélyt, annak ellenére, hogy ő arra jogosultnak érzi magát.

Miközben ezeket mondta, jól láthatóvá tette az oldalán hordott gázriasztó pisztolyt, illetve a nadrágzsebében tartott nagyméretű konyhakést, ezért az alkalmazottak a helyszínre hívták az egyenruhás portást, aki távozásra szólította fel a vádlottat. Ő azonban erre nem volt hajlandó, ráfogta a pisztolyt, és őt is lelövéssel fenyegette, miközben azt kiabálta, hogy "ne közelíts, akármilyen egyenruhás ember idejön, azt lelövöm!". A munkaköre folytán hivatalos személynek minősülő sértett erre meghátrált. A vádlottat csak később – részben rendőri segítséggel – sikerült megfékezni és lefegyverezni. A mentálisan sérült férfit hamarosan őrizetbe vették, majd a bíróság – ügyészi indítványra – elrendelte a letartóztatását.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – másfél év börtönt és két év közügyektől eltiltást szabjon ki az elkövetővel szemben, emellett kobozza el a tőle lefoglalt konyhakést, elemlámpával egybeépített elektromos sokkolót, valamint a gáz riasztó fegyvert, és az ahhoz való töltényeket is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában