bűnügyek

2021.12.03. 11:13

Tömegverekedés Recsken: öt ember ellen emelt vádat az ügyészség

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az öt elkövetővel szemben.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Erről dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatta a Heolt, majd kiemelte: súlyosabban minősül a bűncselekmény, ha azt például csoportosan vagy felfegyverkezve követik el.

Az Egri Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt személlyel szemben, akik 2019 nyarán a hajnali órákban Recsken egy zártkörű rendezvényen estek egymásnak egy helyi italboltban az után, hogy valaki egy sörösüveggel hátulról fejbe vágta egyiküket az udvaron. Az e miatt kialakult tömegverekedés során repültek a székek és az asztalok, kitört az ablak, sőt a terheltek egyike kitépett a földből egy kandelábert is, mialatt társa biliárddákóval hadakozott a közelben.

Az ügyészség a most benyújtott vádiratában két férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés, míg további három személlyel szemben kombinált büntetés – pénzbüntetés és közérdekű munka – kiszabására tett indítványt.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában