Támadás

2022.02.02. 16:38

Retteghetnek a bükki túrázók: futót marcangoltak majdnem szét a kutyák

Kutyák támadtak egy idősebb férfira Szarvaskőben, a rendőrség súlyos testi sértés miatt indított nyomozást.

G. Zs.

A megtámadott férfi mutatja a támadás helyszínét

Forrás: Agria Tv

Mint megírtuk kedden, kutyák támadtak egy férfira Szarvaskőben.

Információnk szerint az eset még január elején történt, de a rendőrséghez a napokban érkezett feljelentés. Az üggyel kapcsolatban kerestük a Heves Megyei Rendőrfőkapitányságot. Lázár Levente, sajtóreferens elmondta az eset 2022. január 2-án történt Szarvaskő külterületén, a sértett 2022. január 28-án tett feljelentést a rendőrségen.  Az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen súlyos testi sértés bűncselekmény elkövetése miatt indított nyomozást.

Az Agria Tv is beszámolt az esetről, mint írják a megtámadott férfi határban akart futni, amikor az egyik háztól kiszökött ebek nekiestek: karját eltörték, hasát, combját megharapták. 

 

Súlyos sérüléseket szenvedettForrás: Agria Tv

A Heves megyei bűnügyek Facebook-oldala írt előszőr a támadásról. – A kutyák gazdájával szemben számos feljelentés történt az utóbbi években a környéken lakók részéről. Több panaszlevélben is felhívták a polgármester, a jegyző, valamint a hatósági főállatorvos figyelmét arra, hogy a szabadon kószáló kutyák nagytestű, kifejezetten agresszív természetű ebek, sürgős intézkedést kérve, hogy a nagyobb baj megelőzhető legyen. Úgy tudjuk, a kutyák már két évvel ezelőtt is rátámadtak egy helyi asszonyra, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okoztak – fogalmaztak. 

Kiemelték, a  környéken rengeteg kiránduló jár, gyerekek, idősek egyaránt, mivel az Országos Kék Túra útvonala mindössze száz méterre fut a támadás helyszínétől.

Megkerestük a Heves Megyei Kormányhivatalt, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az Egri Járási Hivatal meghallgatása során a sértett nem tudta egyértelműen beazonosítani az őt megtámadó kutyákat. Ezért a hatóság a szerdán  helyszíni szemlét tart, amelyre eddig nem volt lehetőség. Amennyiben a kutyatartó felelőssége bebizonyosodik, a hatóság megteszi a megfelelő intézkedéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában