Gázlopás

2022.03.18. 10:29

Lopott gázzal fűtött a gyöngyösi nő

Flexibilis csővel vezették be a lakóházba a gázt.

HEOL

Akár életveszélyes is lehet ez a módszer

Forrás: police.hu

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság a gázszolgáltató munkatársaival és a városrendészettel közösen 2022. március 17-én ellenőrzést tartott az illegális gázvételezések felderítése érdekében – tájékoztatta a Heol.hu-t Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ennek során a rendőrök két Malom utcai lakóépületnél észleltek alapján indítottak bűntetőeljárást lopás elkövetésének gyanúja miatt.

Az egyik ingatlanba - a korábban a szolgáltató által leszerelt - mérőóra helyét áthidalva egy flexibilis csövön vezették be a gázt. Az ellenőrzéskor is működtek gázkonvektorok a szobákban. Az ott lakó nő elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A másik lakóingatlannál ismeretlen elkövető egy műanyag csövet engedély nélkül, illegálisan rákötött az udvaron lévő gázvezetékre és a gyanú szerint a lakóházba bevezetett gázmennyiséget a lakóházban lévő eszközök üzemeltetésére használta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában