Közös munka

2022.03.22. 14:13

Megújította és meghosszabbította az együttműködést a NAV és a katasztrófavédelem

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága megerősítette együttműködési szándékát március 22-én.

Heol

A szervezetek 2014-ben kötöttek együttműködési megállapodást, melyet a szervezeti és személyi változásoknak megfelelően megújítottak. Az új megállapodást Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, a Heves megyei katasztrófavédelem igazgatója, Andor Péter pénzügyőr ezredes, a NAV Bevetési Igazgatóságának vezetője és Lukács György a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója írta alá - olvasható a katasztrófavédelem honlapján. 

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megállapodás szerint oktatási anyagokat biztosít, az általa szervezett tanfolyamokon részvételi lehetőséget nyújt a NAV szakemberei számára annak érdekében, hogy betekintést nyerjenek a katasztrófavédelem feladatrendszerébe, hatáskörébe, továbbá segíti őket a katasztrófavédelmi feladatokra történő felkészülésben. Igazgatóságunk szakemberi segítik a szervezeteket a veszélyes anyagok, szállítmányok beazonosításában, a közös beavatkozások során védőfelszerelést biztosítanak a teljes ellenőrző állomány részére a biztonságos és eredményes munkavégzéshez. A szervezetek közös ellenőrzéseket is végezhetnek, melyek során a tudomásukra jutott szabálytalanságokat megosztják a hatáskörrel rendelkező szervekkel. A megállapodásban a közös gyakorlatok megtervezését és végrehajtását, valamint egymás tudományos tevékenységéről történő tájékoztatást is rögzítették a vezetők. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megállapodásban vállalja, hogy szakmai tanácsokkal látja el a szervezeteket az általuk tárolt veszélyes anyagok tárolására, elhelyezésére vonatkozóan. 

A NAV Bevetési Igazgatósága az együttműködésben kitért arra, hogy a megyei katasztrófavédelem kérésére a közutakon szállított veszélyes anyagok vizsgálatában közreműködik, igény estén technikai segítséget is nyújt a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakembereinek, a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága pedig a tevékenységi köréhez kapcsolódó szakmai előadásokkal segíti az állományunk ismereteinek bővítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában