Tűz

2022.04.08. 13:55

Hatszor riasztották a katasztrófavédelmet csütörtökön Heves megyében

Téves jelzés is érkezett.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Katasztrófavédelem

Csütörtökön összesen 6 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába - jelezte portálunknak Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A 2 tűzesetet és a 2 műszaki mentést összesen 3 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

  • Délelőtt munkálatok közben gázvezeték roncsolódott Noszvaj Kossuth Lajos útján. Az egri hivatásos tűzoltók védősugárral biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei elzárták a gázt és megkezdték a vezeték javítását. Az eset során senki nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
  • Két és fél hektáron égett a száraz növényzet Visonta külterületén délelőtt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.
  • Lesodródott az úttestről, fának ütközött, majd az árokba borult délután egy személyautó Sarud térségében. A jármű füstölt, ezért a tiszanánai önkormányzati tűzoltók visszahűtötték az autót. A balesetben a gépkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők a helyszínen ellátták.
  • Ruhanemű és hulladék égett egy gondozatlan kertben Kompolt Deák Ferenc útján este. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vízzel oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában