Egri Rendőrkapitányság

2022.07.20. 11:48

Rendőrőrs kerülhet a Dobó térre

Dr. Pápai Ákos szerint rövidesen megkezdheti működését az új egri egység.

Sz. M. L.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Dobó téren idejüket töltő, vagy csak éppen arra járó polgárokat, az éttermek teraszán üldögélő vendégeket, de Mirkóczki Ádám polgármester elmondása szerint a hivatalból távozó friss házasokat is inzultáltak kéregetők és rendbontók. A legutóbbi, júniusi ülésen esett szó erről, s dr. Pápai Ákos, a Mi hazánk önkormányzati képviselője kezdeményezte, hogy az önkormányzat keressen megoldást a tarthatatlan helyzetre. Most arról tájékoztatta portálunkat, hogy úgy tudja, a polgármesteri hivatal épületének Bajcsy-Zsilinszky utcai oldalában, a volt Kisház cukrászda helyére rendőrőrs kerülhet.

– A jóérzésű emberek pihenését lehetetlenítették el és a vendéglátó egységeket zavarták néhányan, de ennek hamarosan vége lehet, ha megvalósul a Dobó téri rendőrőrs. Az egyeztetések az Egri Rendőrkapitányság és az önkormányzat között már előrehaladott állapotban vannak, így rövidesen megkezdheti működését az új egri egység. A rendőrség nyitott a kezdeményezésre, a hivatal pedig biztosítani tud megfelelő helyiséget – közölte a képviselő.

– A város önkormányzatától valóban érkezett a napokban jelzés az Egri Rendőrkapitányságra, amelyben egy belvárosi rendőri egység, körzeti megbízotti iroda, létrehozását szorgalmazzák. Az érintett városrész közbiztonságának fokozását, a rendszeres rendőri jelenlétet jelenleg is kiemelt feladatként kezeljük. Azonban egy új, kihelyezett rendőri egység létrehozása kapcsán további egyeztetések szükségesek – Soltész Bálint r. alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában