Személyi változás

2022.07.08. 09:49

Dr. Szalóki Zoltánt bízta meg a Fővárosi Főügyészség vezetésével a legfőbb ügyész

Dr. Szalóki Zoltán kilenc éven át Heves megyei főügyészként végezte munkáját.

HEOL

Dr. Szalóki Zoltán

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Frissítés:
Dr. Szalóki Zoltán 2013 márciusában került a Heves Megyei Főügyészség élére. Azt megelőzően Budapesten a XIV. kerületi, zuglói ügyészség vezető ügyészeként, majd a Fővárosi Főügyészségen teljesített szolgálatot. Kilenc esztendei Heves megyei vezetői munkássága után dr. Polt Péter legfőbb most kirendelte és megbízta a Fővárosi Főügyészség irányítói feladatainak ellátásával.

Az előírásoknak megfelelően dr. Szalóki Zoltán távollétében dr. Kalmár Gyula büntetőjogi főügyészhelyettes látja el a Heves megyei főügyész teendőit.
 

Korábban írtuk:
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész dr. Szalóki Zoltán Heves megyei főügyészt bízta meg a Fővárosi Főügyészség vezetésével – áll a Legfőbb Ügyészség közleményében.

Ibolya Tibort, a Fővárosi Főügyészség volt vezetőjét nevezte ki Novák Katalin köztársasági elnök a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesévé - közölte a Legfőbb Ügyészség pénteken az MTI-vel.

Azt írták: Polt Péter legfőbb ügyész javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök július 8-ai hatállyal, határozatlan időre kinevezte Ibolya Tibort a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesévé. Belovics Ervin eddigi büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes pedig főtitkárként dolgozik tovább.

Hozzátették: Ibolya Tibor 1994 óta tagja az ügyészségnek, végigjárta az ügyészségi ranglétrát a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnél töltött fogalmazói évektől a fővárosi főügyészi pozícióig. Az utóbbi tisztséget 2012-től töltötte be.

Belovics Ervin huszonkét éven át volt a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese, "65. életévének betöltése miatt most át kell adnia a stafétabotot" - írták. Belovics Ervin péntektől főtitkárként dolgozik tovább.

A közlemény szerint Polt Péter legfőbb ügyész kibővített vezetői értekezleten ismertette a köztársasági elnök döntését, méltatta Belovics Ervin leköszönő és Ibolya Tibor új büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes munkáját.

 

Részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában