Ellenőrzés

2022.09.16. 15:52

A menet közben telefonáló sofőrökre csapnak le Heves megyében is

Ismét több rendőrre számíthatunk az utak mentén.

M. H.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) mától szeptember 22-ig Focus on the road elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

A rendőrség Magyarország egész területén elsősorban a menet közbeni rádiótelefon használatot ellenőrzi, de nagy hangsúlyt kap a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények, mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése is.

A ROADPOL Safety Days (ROADPOL Közlekedésbiztonsági Napok) balesetmegelőzési programjához a magyar rendőrség szeptember 21-én közúti ellenőrzéssel, balesetmegelőzési előadásokkal, és gyermekeknek is szóló foglalkozásokkal csatlakozik. A meghirdetett program kitűzött célja, hogy ne történjen halálos baleset Európa közútjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában