Balesetek

2022.09.10. 13:50

Takarásból kiszaladt az útra a tarnabodi fiú, egy jármű elsodorta

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

HEOL

A rendőrök bűncselekmény elkövetésén négy személyt értek tetten, és hármat fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján. Bűntény elkövetésének gyanúja miatt egy embert állítottak elő és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés egy esetben történt. Mindezt Mezeiné Kovács Nikoletta megyei rendőrségi sajtóreferens közölte portálunkkal.

Az egyik személyi sérüléses baleset szeptember 9-én 2 óra 40 perc körül történt az M3-as autópályán, Kerekharaszt térségében, ahol egy kisbusz és egy tehergépkocsi ütközött össze. Négyen sérültek meg a kisbusz utasai közül. A baleset további körülményeit a Hatvani Rendőrkapitányság vizsgálja.

Tarnabodon egy fiú sebesült meg, aki egy fasor takarásából kiszaladt az útra és egy jármű elsodorta.

Egy budapesti lakost gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt, mert a Szihalom belterületén történő igazoltatásakor olyan forgalmi engedélyt adott át, amelyben a jármű műszaki érvényességének idejét korábban tollal átjavította.
A bűnüldözők büntetőeljárást indítottak három sofőr ellen, akik úgy ültek a volán mögé, hogy a bíróság a járművezetéstől korábban eltiltotta őket. Egerben pedig egy kerecsendi lakos úgy közlekedett személygépkocsival, hogy nem rendelkezett járművezetői engedéllyel. Őt az intézkedést követően szabálysértési őrizetbe vették.

Fontos, hogy járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére érvényes engedéllyel rendelkezik!

A hatályos magyar jogszabály szerint, aki közúti forgalomban gépi meghajtású járművet úgy vezet, hogy a vezetéséhez szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik, engedély nélküli vezetés szabálysértését követ el.

A vezetéstől való eltiltás egy szankció a közlekedési normák és szabályok megsértőivel szemben, amit leggyakrabban ittas járművezetéssel, baleset okozásával, valamilyen súlyos szabályszegéssel vagy az előéleti büntetőpontok halmozásával lehet elérni. A hatóságok így próbálják távol tartani a forgalomtól a közlekedőre veszélyt jelentő sofőröket. Az eltiltás hatálya alatti vezetés korábban szabálysértésnek minősült, azonban 2021. május 14-től a jogalkotó a bűncselekmények közé emelte ezt a jogsértést, amelynek így a korábbinál súlyosabb az elbírálása.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan közlekedik, az a saját és mások életét is veszélyezteti!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában