Segítség

2022.10.07. 12:40

A hatvani Juci néninek is vittek füstérzékelőt a katasztrófavédők, hogy megelőzzék a bajt

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság több éve ad füstérzékelőket azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

HEOL

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője nyújtotta át a füstérzékelőt a Hatvanban élő Juhász Imréné, Juci néninek. A tűzoltó hasznos tanácsokkal látta el mind a készülékkel, mind a cserépkályha begyújtásával kapcsolatban. – derült ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-bejegyzéséből.

– Tegnap óta a Hatvanban élő Juci néni is nyugodtan alszik, mert van füstérzékelője. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság több éve ad füstérzékelőket azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van – olvasható a közösségi oldalon. 

 

Mint azt írják, azért is fontos, hogy mindenkinek legyen füstérzékelője, mert már a tűz kezdeti állapotában, a füstöt észlelve egy percen belül jelez, a hangos sípolásra még egy alvó ember is felriad. Továbbá nagyobb esélyed lesz a menekülésre, a kisebb tüzeket még időben el lehet oltani, és figyelni tudsz a családod biztonságára is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában