Csere

2022.10.07. 10:23

Rokona autójáról vett kölcsön rendszámot a hatvani férfi, azzal indult útnak

Az ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével vádolja a hatvani férfit.

HEOL

A Hatvani Járási Ügyészség egy olyan ügyben emelt vádat, amelyben az elkövető büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás kezdeményezésének a kilátásba helyezését elfogadó nyilatkozatot tett és beismerte a bűncselekmény elkövetését - tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével vádol egy hatvani férfit, aki idén szeptemberben egy rokona garázsában megtalált egy külföldi rendszámot, amit felszerelt az általa vásárolt, de a forgalomból kivont rendszám nélküli kocsira, mellyel útnak indult. A rendőrök az autó ellenőrzése során megállapították, hogy az autóra eredetileg kiadott rendszámot bevonták és a járműhöz külföldi rendszám nem tartozik.

A férfivel szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Dr. Gubala Ádám Miklós arról is beszámolt, hogy az ügyészség a nyomozás során bármikor közölheti a gyanúsítottal, hogy milyen intézkedés alkalmazására vagy határozat meghozatalára lát lehetőséget abban az esetben, ha a gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismeri. A jogintézmény alapja – amire a büntetőeljárási törvény kiemelt hangsúlyt fektet – a terhelti együttműködés és a bizonyítás azon szabálya, hogy a vádló, a terhelt és a védő által valósnak elfogadott tényeket nem kell bizonyítani. A jogintézmény alkalmazása során a klasszikus vádemelés helyett sor kerülhet például közvetítői eljárás elrendelésére, feltételes ügyészi felfüggesztés alkalmazására, vagy büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás lefolytatására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában