Bántalmazás

2022.11.29. 11:05

Összeverték haragosukat egy pétervásárai pizzéria előtt, egyikük fia végignézte

Az apának kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.

HEOL

A megyében működő ügyészségek több esetben is vádat emeltek garázdasággal kapcsolatos bűnügyekben az egyik ilyen eset Pétervásárán történt. 

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint, Egri Járási Ügyészség két elkövetővel szemben vádat emelt, fiatalkorú társukkal szemben pedig – aki egyikük fia – feltételesen felfüggesztette az eljárást. Az irányadó tényállás szerint a terheltek 2021 májusában Pétervásárán egy pizzériában akadtak össze haragosukkal. A legidősebb vádlott megütötte a sértettet, akit társa egy kalapáccsal próbált leütni, de a megtámadottnak ekkor még sikerült elmenekülnie. 

A támadók azonban nem hagytak fel cselekményükkel, üldözték a férfit, majd amikor utolérték, a legfiatalabb terhelt lefogta az áldozatot, a többiek pedig olyan súlyosan bántalmazták őt, hogy több csontja is eltörött. Az apa azzal, hogy fia jelenlétében ütlegelte a sértettet, nevelési kötelességét is súlyosan megszegte, amivel gyermeke erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség az apa ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette és súlyos testi sértés, még felnőttkorú társa ellen súlyos testi sértés, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat. A vádhatóság az apával szemben szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt, még társa ellen felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában