Csaknem elvérzett

2023.01.31. 07:00

Kis híján halálra késelte párját az istenmezejei nő

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat tavaly nyáron a Heves Megyei Főügyészség egy negyven éves nő ellen, aki Istenmezején konyhakéssel szúrta meg többször az élettársát. Az ügyben elsőfokon az Egri Törvényszék jár el.

S. S.

Portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője azt közölte, hogy  az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság 2023. január 26-án tartott tárgyalást. Az ülést a bíróság elnapolta további tanúk kihallgatása érdekében.

A vádirat azt rója K. B. A. terhére, hogy egy esztendeje, január 6-ára virradóan a lakásukban sebezte meg több késszúrással az élettársát. Itt szórakoztak együtt a nevelt fiával és az unokatestvérével. Az italozással telt időtöltésben hajnalra valamennyien lerészegedtek. Feltehetően ennek lett az a következménye, hogy a vendéglátó pár összeszólalkozott, majd dulakodott egymással.

A nevelt fiú közéjük állt, hogy szétválassza őket, ám az apja megütötte, majd fellökte az őt békíteni igyekvő gyermekét. Erre az asszony fogott egy tíz centiméteres pengéjű konyhakést, és azzal támadt rá a párjára. A vádlott kaszáló mozdulatokat tett a késsel, s kis-közepes erővel tízszer szúrta meg a sértettet a felkarján és a mellkasán.

A döfések eredményeként a penge kétszer behatolt a bűntény áldozatának a mellüregébe, ahol egyszer a tüdőt, másodjára pedig a verőeret érte. A sebesült élettársi több mint két liter vért veszített kórházba kerüléséig. Az egészségügyi intézményben csak a korszerű és szakszerű orvosi ellátás tudta megmenteni az életét, azonnali műtéti ellátás nélkül bizonyosan elhalálozott volna.

Az összetűzésben a verekedők egyéb, nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is szenvedtek, de ezek miatt egyikük sem élt magánindítvánnyal a bántalmazó rokonával szemben.

Mint azt korábban portálunk megírta, a főügyészség – a cselekmény elkövetési körülményeinek gondos mérlegelése után – arra tett mértékes indítványt a vádiratában, hogy a bíróság négy év börtön fokozatú szabadságvesztés-büntetést és ugyanennyi időtartamú közügyektől eltiltást szabjon ki a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben. Mégpedig akkor, ha az előkészítő ülésen bűnösségét a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Azóta már kiderült K. B. A. nem ismerte be a vád szerinti cselekményt és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság bizonyítást követően hoz majd ítéletet.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Sutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában