Állatkínzás

2023.03.30. 17:24

A biztos haláltól mentették meg Popit, így került Egerszólátra + fotók

Kerecsenden intézkedett Varga Dániel és Horvát Patrik körzeti megbízott március 8-án, amikor a kert végében egy lesoványodott, igen rossz körülmények között sínylődő kutyára lettek figyelmesek.

G. R.

Popi itt már jó kezekben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A nőnapi eset azonban a szokásosnál is emlékezetesebb számukra. A szuka kutyát azóta egyikük befogadta magához.

– Az állatorvos azt mondta, hogy hidegebb telet nem élt volna túl Popi – fogadott bennünket Varga Dániel főtörzsőrmester egerszóláti kertjében, ahová az azóta kissé kigömbölyödött kutya került. Horvát Patrik a telefonján mutatta, milyen rossz állapotban volt a kutya, amikor rátaláltak. A bordáit meg lehetett számolni, és sebekből is volt a testén jónéhány.

– Nem tudtuk szó nélkül otthagyni, hívtuk a hatósági állatorvost,  mert úgy láttuk, megvalósul az állatkínzás esete – mesélte a rendőrpáros. – Gyakorlatilag egy szemétdombon élt, valószínűleg ott keresett harapnivalót is,  mert nem nagyon kaphatott enni sem. A hideg, az eső elől egy deszkadobozba húzódhatott csak be. 

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Miután az állatorvos megállapította, nincs olyan baja, ami ne lenne orvosolható, már biztos voltam benne, hogy nálunk jó helye lesz. Ha nem találtunk volna neki befogadót, akkor maximum menhelyre mehetett volna, már ha lett volna épp hely – osztotta meg Varga Dániel azon döntésének hátterét, hogy végül Popi a családi háza kertjében talált új otthonra.

– Óvatosan kellett elkezdenünk etetni, hiszen, hosszú ideig nem jutott rendes táplálékhoz, de a nehezén talán már túl vagyunk, a sebei is gyógyulnak – tette hozzá.

 Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A kutya, ha teljesen nem is heverte ki a korábbi zord tartásból eredő sebeket, már szemmel láthatóan jobban van. Felszedett pár kilót, s az új gazdái szerint egyre engedelmesebb, hallgat rájuk, ragaszkodik hozzájuk.

A kutya kínzói valószínűleg nem ússzák meg büntetés nélkül. Soltész Bálint, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kérdésünkre elmondta: jelenleg folyamatban van a büntetőeljárás állatkínzás miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában