Elkapták!

2023.03.01. 12:45

Nem kell már rettegniük a hatvaniaknak! Rendőrkézen a környéket félelemben tartó férfi

Zsarolás miatt indult eljárás a hatvani férfi ellen.

HEOL

A Police.hu írja, egy lőrinci férfi az elmúlt héten közösségi média oldalán közzétett egy videófelvételt, amelyen, Hatvan belterületén két férfi személyautója után fut, amelyről portálunk is beszámolt.

– A felvétel kapcsán megjelent sajtóhírek, amelyek elsősorban a bejegyzés alatt megjelent - konkrét tényeket nem tartalmazó - hozzászólások alapján íródtak, azt a látszatot keltették, hogy a Hatvani Rendőrkapitányságon tudomással bírnak az állítólag többekkel  is megtörtént eseményről , azonban nem foglalkoznak vele. Ezeket az állításokat határozottan visszautasítjuk - írta a rendőrség a honlapján.

Kiemelték, a hatvani rendőrök a felvétel alapján kihallgatták annak készítőjét, aki elmondta, hogy a videóban szereplő egyik férfit régebb óta ismeri. Közölte, hogy B. R.-t 2022 augusztusában a helyi posta előtt odament hozzá és egy késsel megfenyegette, hogy adjon neki pénzt, mert különben bántani fogja őt és a kutyáját is. A sértett elmondta továbbá, hogy a férfi korábban is próbált tőle pénzt kérni, azonban nem tartotta fontosnak, hogy bejelentést tegyen a rendőrségen.

Hozzátették, a hatvani nyomozók  február 28-án előállították a 41 éves férfit a városi rendőrkapitányságra, ahol ellene zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A férfi ellen már folyamatban van több vagyonelleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt is eljárás. A Hatvani Rendőrkapitányság a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte letartóztatásának indítványozását.

– Az eset kapcsán ismételten kérjük a lakosságot, hogy amennyiben bűncselekmény áldozatává vagy szemtanújává válnak, arról haladéktalanul tegyenek bejelentést az ismert 112-es segélyhívószámon. Ne feledjék, hogy a közösségi médiában – főleg egy zárt csoportban - közzétett bejegyzések csak késve, vagy egyáltalán nem jutnak a hatóság tudomására! - hívták fel a figyelmet.

Portálunk információi szerint, azért nem tett bejelentést a felvétel készítője, mert szabálysértés miatt körözték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában