Verseny

2023.04.20. 13:21

A TEK-esek és vízügyesek együtt futottak Felsőtárkányban + fotók

Több mint negyven belügyminisztériumi testülettől érkeztek amatőr sportolók a felsőtárkányi terepfutó versenyre.

Tóth Balázs

450 versenyző vett részt a megmérettetésen

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Rendészeti Sportszövetség, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság második alkalommal rendezte meg közösen a Belügyminisztérium Országos Terepfutó Bajnokságát Felsőtárkányban. A csütörtöki eseményen 41 szervezet – vízügyesek, tűzoltók, rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók - közel 450 munkatársa vett részt. 

A versenyzők több korosztályban 2, 3, 4 és 6 kilométeres távokon indulhattak. A rajt a tó mellett volt, majd a szomszédos hegyekre futottak föl a sportolók, s egy kört megtéve tértek vissza a parkban kijelölt célhoz. Nagy Csaba Heves vármegyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, Hevesből tizenhatan vettek részt a belügyminisztériumi sporteseményen. A mezőnyt köszöntötte Plachi Péter megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes, Szántósi Rafael, Felsőtárkány polgármestere és Menczer Gusztáv belügyminisztériumi főtanácsadó is.

A 3-4. korcsoportos nők között két kilométeren a békéscsabai Gyebnár Éva győzött. Mint mondta, ő triatlonozik, hosszabb távokat szokott futni, de úgy tűnik, rövidebb futótávokon is jó. Rendszeresen vesz részt testületi versenyeken is, és szereti a terepfutást, nagyon jó volt a felsőtárkányi pálya, feléjük hegyen futni nem adatik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában