Elismerés

2023.04.26. 18:01

Díjat kaptak a hatvani tűzoltók, akik rendszeresen mentenek az M3-as autópályán

A hatvani hivatásos tűzoltók egy évben átlagosan több mint hétszáz káresethez vonulnak.

HEOL

Több mint 60 ezer állampolgár biztonságáért felelnek

Forrás: Hatvani HTP

Heves Vármegye Önkormányzatának közgyűlése Heves Vármegyei Rendészeti és Közbiztonsági díjat adományozott a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére. Az oklevelet és az emlékplakettet Horváth Gábor tűzoltó alezredes, a tűzoltóság parancsnoka vette át kedden. A díjjal a tűzoltóság szakmai munkáját ismerték el a vármegyei közgyűlés tagjai - adta hírül a katasztrófavédelem a honlapján.

A hatvani tűzoltóság 1885 óta látja el térsége mentő tűzvédelmét. Működési területéhez tizenhat település tartozik, több mint 60 ezer állampolgár biztonságáért felel. A tűzoltó-parancsnokság minden nap, a nap huszonnégy órájában, tizennégy tűzoltóval áll készenlétben a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátására. A működési területük forgalmas vasúti és úthálózattal rendelkezik, rendszeresen beavatkoznak az M3-as autópályán, a 3-as, 21-es és 32-es főutakon történt közlekedési baleseteknél. A hagyományos tűzoltási és tűzmegelőzési tevékenységük mellett az állomány ár- és belvízvédelmi feladatokat is ellát, a szélsőséges, viharos időjárás okozta károk felszámolása is jelentősen növeli a vonulásaik számát. 

Heves Vármegyei Rendészeti és Közbiztonsági díjat kapott a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Heves Vármegyei Rendészeti és Közbiztonsági díjat kapott a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Forrás: Hatvani HTP

A hatvani tűzoltó-parancsnokság kiváló kapcsolatot ápol a társszervekkel, önkormányzatokkal, civil szervezettekkel, emellett a működési területén az önkéntes tűzoltó egyesületek szakmai munkáját is támogatja, ezzel növelve a térség tűzbiztonságát. A tűzoltók a fiatalok tűzvédelmi képzéseire és az öngondoskodásra nevelésére is kiemelt hangsúlyt fordítanak, évente több ezer iskolás és óvodás részesül oktatásban vagy részese a tűzoltási és műszaki mentési bemutatóiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában