Növényrablás

2023.06.14. 13:58

Gyanúsítottja van az egri tujalopásnak, ami állítólag csak egy rosszul elsült poén volt

Több esetben is érkezett bejelentés a rendőrségre növények eltűnéséről.

Sz. M. L.

Forrás: Beküldött fotó/ Nagy Tamás

Mint ahogy arról már beszámoltunk, vasárnapra virradóra a Kertalja utcában élő Kis József balkonládába ültetett növénye eltűnt a háza ablakából. A Heves Vármegyei Rendőr Főkapitányság tájékoztatása szerint az esettel kapcsolatban bejelentés érkezett az Egri Rendőrkapitányságra. Az ügyben szabálysértési eljárás indult. 

Néhány hasonló esetről is megkérdeztük a rendőrséget. Arról érdeklődtünk, hogy március, április és május hónapokban hány olyan eset történt, amikor a bejelentő ingatlanából vagy annak környékéről tulajdonítottak el dísznövényeket.

– Az elmúlt három hónapban három esetben érkezett bejelentés növények eltulajdonítása miatt az Egri Rendőrkapitányságra – közölte a rendőrség. Ebből az egyik a Maklári tujatolvaj ügye. Valaki ugyanis április 18-ra virradóra egy rendszám nélküli autóval eltulajdonított egy ingatlan elől két cserepes örökzöldet, majd miután nyilvánosságra került az erről készült kamerafelvétel, visszakerültek a tuják az utcába. Az éjjeli látogató levelet is hagyott, azt írta, csak tréfából vitte el a növényeket, amelyek egyébként sem tetszenek neki.

– Az említett ügy továbbra is folyamatban van az Egri Rendőrkapitányságon. A bűncselekmény kapcsán egy főt hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni – árulta el kérdésünkre a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában