Tuja-saga

2023.04.18. 10:15

Visszavitte a tujákat a rendszám nélküli látogató – állítja, nem is lopni akart

Visszakerültek a Maklári úti tuják a tulajdonoshoz. Aki elvitte, üzenetet is hagyott: nem lopni akart. Kérdés, kinél van a többi eltűnt tujája?

Sz. M. L.

Egy üzlet előtt bukkantak fel újra a cserepes növények

Forrás: Beküldött

Kellemes meglepetés érte kedd reggel Nagy Tamást, a Maklári úti tuja-tulajdonost, akinek hétfő éjjel egy rendszám nélküli autóval fuvarozta el valaki a háza elől két cserepes növényét. Az éjjeli látogató – akit a tulajdonos térfigyelő kamerája rögzített –visszaszolgáltatta az örökzöldeket, a Maklári úti kárpitos bolt elé rakta le egy üzenet kíséretében, amiben még egy szójátékra is futotta.

"Tisztelt tuja-tulajdonos! (Tujaldonos)

Ezúton szeretnénk visszaszolgáltatni a már amúgy is haldokló, félig elszáradt növényeit. Nem akartuk megsérteni vagy kifosztani, vigyáztunk rájuk. Vicces lenne a feltételezés, hogy ezekre bárki is igényt tart, csupán egy rosszul elsült fogadás miatt került sor erre a „kellemetlenségre”. Elnézést kérünk, valahogy kárpótoljuk majd” – olvasható az üzenetben. 

A tulajdonos Facebook-hozzászólásban annyit fűzött hozzá, hogy szerinte az eset nem volt vicces, de egy meleg, baráti kézfogásra eljöhetett volna hozzájuk a tujasofőr.

Elbocsátó, szép üzenet a tujákon
Forrás: Beküldött

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak is feltettük kérdéseinket hétfő délután. A városban ugyanis több helyről tűntek el kifejezetten cserepes vagy ház elé ültetett örökzöldek. Volt olyan, ahol kiásták az előkertből. Mindezek fényében nem lenne meglepő, ha az ügyeket összekapcsolná a rendőrség. Ugyanakkor ha valóban csak a móka kedvéért utaztak egyet a Maklári úti tuják, akkor lehet, hogy két rejtélyes tuja-tolvaj garázdálkodik a városban. A rendőrség annyit közölt, hogy a feljelentés alapján büntetőeljárás indult.

 

Egyébként a tavalyi aszály sehol sem tett jót a tujáknak, ahogy a fenyőknek sem. Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy vándortáboros program során elhangzott: a klíma változása a nem őshonos örökzöld erdőkben is kiszáradást okoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában