Kifosztás

2023.06.15. 15:35

Megverte az anyaotthonban, majd elvette volt élettársa 500 forintját a vádlott

A Gyöngyösi Járásbíróságon kifosztás bűntette és más bűncselekmény elkövetése miatt K. R. vádlottal szemben folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság tárgyalást tartott június 14-én. Ítélet nem született, mert további tanúk kihallgatása érdekében az ülést elnapolta az elsőfokon eljáró bíróság.

S. S.

A benyújtott vádirat szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak. Kapcsolatuk megszakadását követően a sértett – a gyermekével – egy anyaotthonba költözött. A terhelt azonban 2020 decemberétől többször megjelent ott, s próbálta felvenni a kapcsolatot a sértettel, azonban az otthon személyzete ezt megakadályozta.

A vádlott szerint ezzel nem fogtak ki rajta, mert később – ittas állapotban – bemászott az anyaotthon területére, ahol a szóváltás alakult ki az egykori élettársak között, majd a vádlott bántalmazta a nőt, akitől erőszakkal 500 forintot is elvett. Az asszony a bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Egy másik bűn elkövetéséhez viszont nem volt szükség kettejük személyes kontaktusára: K. R. bement a sértett tulajdonát képező bekerítetlen építési területre, amelyen az asszony tehergépkocsija parkolt. A vádlott dolog elleni erőszak alkalmazása nélkül kiszerelte és eltulajdonította a jármű két darab akkumulátorát, melyet később egy ismeretlen személynek eladott. Ezzel a tettével 160 ezer forint kárt okozott a vádlott a sértettnek, ami nem térült meg. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában