Kifosztás

2022.10.21. 06:55

Az anyaotthonban esett neki volt párjának, 500 forintját is elvette a Heves megyei férfi

A vádiratban foglaltak szerint a terhelt és a sértett 2019 nyarától 2020 nyaráig élettársak voltak.

S. S.

Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól, az Egri Törvényszék sajtószóvivőjétől portálunk megtudta, hogy a kitűzött tárgyaláson a bíróság bizonyítási eljárást folytat majd le, amelyben meghallgatja a vádlottat és a tanúkat. Ami pedig az eljárást illeti: a Gyöngyösi Járási Ügyészség több, a volt élettársa sérelmére elkövetett cselekménnyel is vádolja K. R-t. 

A vádiratban foglaltak szerint a terhelt és a sértett 2019 nyarától 2020 nyaráig élettársak voltak. Az asszony később – gyermekével együtt – egy átmeneti otthonban lakott. A terhelt 2020. december 24-étől kezdődően többször is megjelent az anyaotthon területén, próbálta felvenni a kapcsolatot egykori párjával, ám az otthon személyzete ezt megakadályozta.

A vádlott 2021. február 28-án ittas állapotban bemászott az anyaotthon területére és ott a sértett szobájának ablakán bekopogva kihívta a nőt. A sértett szólt is az éjszakai ügyeletet teljesítő gondozónőnek, akivel együtt kiment az udvarra. Ott a vádlott és volt asszonya között szóváltás alakult ki, majd a férfi bántalmazta a nőt. K. R. eközben észrevette, hogy a sértettnél van 500 forintnyi aprópénz, amit erőszakkal el is vett tőle, majd elengedte az asszonyt és elszaladt. A férfi a bűncselekmény elkövetésével 500 forint kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg. A nő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A büntetőjogilag kisebb súlyú bűncselekmény a kifosztást megelőzően, előző év december 28-án történt. A vádlott ezen a napon bement a volt élettársa tulajdonát képező bekerítetlen építési területre, amelyen a sértett tehergépkocsija parkolt. Ott, dolog elleni erőszak alkalmazása nélkül kiszerelte és eltulajdonította a jármű két akkumulátorát, melyet később egy ismeretlen személynek eladott. A férfi ezzel 160 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában