Szüret

2023.07.21. 08:54

Egy mázsa paprikát lopott a visszaeső hevesi tolvaj, majd vitte a biztonsági kamerát is

Többször is visszajárt a paprikatermelő fóliasátraihoz, amelyeket kivágott, és nekiállt szüretelni.

Heol.hu

Zsákokban és műanyag ládákban vitte magával

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A Hevesi Járási Ügyészség többrendbeli lopással vádolta azt a 30 éves hevesi férfit, akit csütörtökön soron kívül a járásbíróság elé állított - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Ismertette is az esetet. Az előállításhoz készült feljegyzés szerint a gyanúsított június 30-án hajnalban Heves belvárosában belopózott egy épület tárolóhelyiségébe, ahonnan eltulajdonított egy gondosan lezárt kerékpárt úgy, hogy arról levágta a biztonsági lakatot. Később a férfi egy társasház udvaráról pár napon belül két újabb biciklit lopott egyazon sértettől, az elvétel érdekében mindkétszer ismét dolog elleni erőszakot alkalmazva.

A július 3-a és július 17-e közötti időszakban az elkövető összesen kilencszer járt a város szélén egy fóliasátras telepen, ahol a sértett paprikatermeléssel foglalkozott. A gyanúsított minden alkalommal kivágta a sátrak oldalát, majd odabenn leszüretelt összesen nagyjából egy mázsa paprikát, amit zsákokban és műanyag ládákban magával vitt, később pedig eladogatott. Július 17-én azután a hozzá tartozó vezetékkel együtt ellopta azt a telepített kamerát is, ami felvehette a korábbi bűncselekményeit. Ezután a rendőrség elfogta és bűnügyi őrizetbe vette a tolvajt, akinek három napon belül sor került a bíróság elé állítására - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

A járásbíróság – ügyészi indítványra – 85 nap elzárásra ítélte a terheltet, valamint 140 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A bíróság döntése jogerős - tette hozzá dr. Konkoly Thege László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában