Köszönik a segítséget!

2023.07.02. 21:23

Motorosmentők kaptak új felszerelést adományokból

A gyorsaságuknak köszönhetően a helyszínre érve elsők között kezdhetik meg a sérült ellátását.

Sz. Sz. I.

Májustól októberig napi 8-10 mentési feladat vár a motorosmentőkre 12 órás műszakokban

Forrás: Országos Mentőszolgálat Alapítvány

A nyáron az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) motorosmentő egységei is készenlétben állnak, hogy a lehető leggyorsabban a balesetek helyszínére érjenek. Mint arról már portálunkon is beszámoltunk, az elmúlt hónapokban fennállása egyik legnagyobb feladatába vágta a fejszéjét az OMSZ Alapítvány: új mentőmotorokra kezdtek gyűjteni. Dr. Czakler Éva főorvos, az alapítvány kuratóriumának alelnöke nagy örömmel tájékoztatta portálunkat, hogy egy korábbi adománygyűjtésük eredményeként több mint 2,5 millió forint értékben adhattak át új motoros felszereléseket a leggyorsabb földi mentőknek.

– Sikerült 15 darab motoros ruhát, ugyanennyi nadrágot, gerincprotektort, továbbá 15 pár kesztyűt, illetve 13 darab bukósisakot vásárolnunk a bajtársainknak. A korábbi 18 fő helyett idén már közel 40 bajtárs teljesít szolgálatot mentőmotoron. Mindannyian magasan képzett szakemberek, akik rutinosan alkalmazzák az egyszemélyes mentési protokollt. Májustól októberig napi 8-10 mentési feladat vár rájuk 12 órás műszakokban, teljes motoros felszerelésben a legforróbb nyári napokon is. Gyorsaságuknak köszönhetően a helyszínre érve elsők között kezdhetik meg a baleset sérültjeinek ellátását. Köszönjük az adományozók segítségét – részletezte dr Czakler Éva. 

 




 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában