Rablás

2023.07.11. 10:39

Súlyos beteget raboltak ki Csányban

Hét év fegyház várhat a gyanúsítottra.

Molnár Helga

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy középkorú férfi ellen, aki Csányban rabolta ki súlyosan beteg, mozgásában és beszédében is erősen korlátozott idős szomszédját – közölte dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész

A vádlott 2019 év végétől rendszeresen megjelent a sértett lakásán és tőle cigarettát, pénzt, élelmet kért. A szegényesen élő férfi megsajnálta a terheltet, ezért kezdetben jószándékkal segített rajta. 2022 nyarára azonban a sorozatos kéregetés zavarni kezdte, ezért már vonakodott annak eleget tenni. Innentől kezdve a vádlott erőszakossá vált, az ajtót benyomva többször behatolt a sértett lakásába, ahonnan önkényesen különböző értéktárgyakat, valamint élelmiszereket vitt magával, amit áldozata képtelen volt megakadályozni. A dolgok elvétele során előfordult, hogy a terhelt bántalmazta is a sértettet.

Az idén februárban letartóztatásba került, büntetett előéletű elkövetőt a járási ügyészség ezen cselekmények kapcsán folytatólagosan megvalósított kifosztás bűntettével, és rablás bűntettével vádolja. Mivel a rabló a vádbeli időszakban több bolti lopást is elkövetett Hatvanban és Gyöngyösön, vele szemben egyidejűleg többrendbeli lopás vétsége és bűntette miatt is vádemelésre került sor. Vádiratában a járási ügyészség hét év fegyházbüntetés kiszabására és hét év közügyektől eltiltásra tett mértékes indítványt a terhelttel szemben. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában