Balesetek

2023.08.10. 18:00

Egy héten belül tizenhárman sérültek meg az utakon Hevesben

Követési távolság be nem tartása és a figyelmetlenség is okozta a baleseteket.

Az autó egy fűnyíró traktorral ütközött össze, a múlt hét folyamán

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 13, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amely során összesen 15 fő szenvedett valamilyen sérülést. A balesetekben megsérült személyek közül egy járművezető úgy szenvedett könnyű sérülést, hogy nem használta a biztonsági övet – tudhattuk meg a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményéből

Az is kiderül a közleményből, hogy baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása, a követési távolság be nem tartása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az előzési szabályok be nem tartása, illetve a figyelmetlen, gondatlan vezetés szerepelt. 

 

Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a figyelmet az alábbiakra:

  • Gépjárművet vezetve, illetve abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműből történő kiesést, illetve az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.
  • Útkereszteződésben minden esetben tegyen eleget az elsőbbségadási kötelezettségének!
  • Mindig tartsa be az adott útra vonatkozó sebességhatárokat, illetve fontos, hogy az időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjen! – hívta fel a figyelmet a rendőrség, közleményében. 
     

A rendőrség arra kér mindenkit hogy, fogadják meg tanácsaikat,

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában