Elszabadult indulatok

2023.08.17. 09:55

Körömreszelővel, asztali lámpával verekedtek a nők a Tisza parti faluban

Harcias nők verekedésébe torkollott tavaly ősszel a házilagos műköröm építés egy Tisza-parti faluban Hevesben.

Heol.hu

Minderről dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatta a heol.hu-t. Elmondása szerint az események kapcsán tett feljelentésre nyomozás indult, amelynek befejezését követően a Hevesi Járási Ügyészség a napokban vádat emelt két személlyel, egy anyával és a lányával szemben az általuk társtettesként elkövetett magánlaksértés vétsége, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt. Emellett az ügyészség az idősebb nőt kétrendbeli rongálás vétségével is vádolja.

A vádirat szerint a harcias anya tavaly, egy októberi délutánon több rokona kíséretében jelent meg régi haragosuk lakásánál azért, hogy ott számon kérjen egyes korábbi, általa sértőnek ítélt kijelentéseket. A sértett a ház egyik szobájában szívességből éppen műkörmöt rakott fel egy barátnőjének, amikor a vádlott hívatlanul belépett a helyiségbe. Néhány keresetlen szó után vita alakult ki a nők között, aminek során a terhelt felütötte a sértett állát, de eközben megkarcolta őt az ellenfele kezében tartott körömreszelő. Erre kifutott az utcára, ahol megmutatta a sérülését a lányának, mire az időközben bezárt bejárati ajtót berúgva mindketten berontottak a lakásba, ahol immár együttesen bántalmazták a haragosukat.

A felfordulás közepette az idősebb vádlott váratlanul felkapta a konyhaasztalról a műkörmöt készíttető vendég telefonját, és azt – a vétlen tulajdonos szeme láttára – úgy földhöz vágta, hogy a készülék használhatatlanná vált. Ezután egy asztali lámpát behajított a szobába, ahol annak egyik lerepülő alkatrésze a nagy-képernyős televíziót találta telibe, így az is tönkrement. A tombolásnak a vádlottak utcáról besiető rokonai vetettek véget - fogalmazott dr. Konkoly Thege László, majd hozzátette:

A járási ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – büntetővégzéssel – ítélje végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre az anyát, míg a lányával szemben jóvátételi munka intézkedést alkalmazzon, emellett rendelje el a pártfogó felügyeletét is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában