Bűnügy

2023.09.18. 20:01

Börtönt kértek a pétervásárai riporterre, aki prostituáltakból gazdagodott

Prostituáltaknak adott ki lakásokat B. B., miközben bűnügyi műsorokat készített a köztévének.

Tóth Balázs

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra. Az esetről írtunk korábban, hiszen a pétervásárai származású B. B. az állami televízió Kékfény című bűnügyi műsorának riportere volt.

Az ügyészségi vádirat szerint a középkorú férfi 2021-től Budapesten és vidéki nagyvárosokban több lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

A lakások kibérlését követően a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis a prostituáltaknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videokapcsolatban voltak az I. rendű vádlottal, vagy megbízottjával.

A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12-15 ezer forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

Ezen illegális tevékenységével a vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, melynek elvonását kéri az ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában a férfit 18 rendbeli, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.

B. márciusban az egyik hírportálnak elmondta, pár év alatt 16 lakásban több mint 300 prostituáltnak biztosított helyet. Szerinte nem használt ki senkit, nem futtatta a lányokat és nem üzemeltetett bordélyházat. Az indulásról elmondta, előbb búvóhelyet biztosított pároknak, szeretőknek, majd egyre több lány keresett lakást, és nem órákra, hanem napokra vették ki és városról városra jártak. Sokukat nem is ismerte. Az interjúban elmondta, a legjobban Miskolcon érte meg lakást fenntartani, majd Nyíregyháza, Zalaegerszeg, Veszprém és Esztergom következett. Gondolkodott, hogy abbahagyja a tévézést, de nem akarta, hogy a lakást bérlő lányok megélhetése veszélybe kerül, másrészt a bordélyház üzemeltetésével négyszer annyit keresett, mint a bűnügyi műsornál.

(Főoldali képük illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában