Tragédia

2023.09.17. 15:29

Veszélyes darazsak őrizték a Bükkben rejtélyesen eltűnt férfi holttestét

A férfit egy hét után találták meg, azonban megközelíteni nem tudták a veszélyes darazsaktól.

Heol.hu

Ahogy arról már portálunkon is hírt adtunk, szeptember 6-án érkezett a kétségbeesett bejelentés egy bükkszentlászlói családtól, miszerint szerettük, egy 43 éves férfi szőrén-szálán eltűnt otthonról. A Borsod-Abaúj-Zemplén rendőrség azonnal kutatni kezdett a férfi után, ezzel egy időben pedig a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapattól is segítséget kért, akik kocsikkal és kutyákkal siettek a zsaruk segítségére.

– A Neptun Mentőcsapat Mentőkutyás egysége azonnal reagált a riasztásra és 5 emberrel, 2 kutyával és 3 gépjárművel a helyszínre indult. Az eltűnt személy felkutatásához csatlakozott több helyi lakos, vadászok és a rendőrség munkatársai is, de az első napon nem jártunk sikerrel, így csütörtökön tovább folytatódott a szervezett keresés, amiben már a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete is becsatlakozott több drónnal – írták oldalukon.

A terep nagyon kemény volt, ugyanis sűrű fás-bokros területen kellett kutatniuk. A férfit közel egy héten keresztül, megfeszített erővel keresték, azonban sajnálatos módon hat nappal később, szerdán minden remény odaveszett, amikor rábukkantak a holttestére.

A Borsonline most arról számolt be, hogy a rendőrség elé egy újabb, nem várt akadály gördült, ugyanis a környéken rajzó veszélyes, hatalmas lódarazsaktól nem tudták megközelíteni a testet.

Szerencséjükre a neptunosok között akad olyan önkéntes, aki képes volt úrrá lenni a váratlan helyzeten:

– A Neptun Mentőcsapat Önkéntese, egyben a Darázsvadász Miskolc vezetője gyorsan reagált a felkérésre és a csapat többi tagjával megkezdték a helyszínen az irtást. Ezen művelet után a rendőrség azonnal megkezdte a helyszíni szemlét, és a tűzoltó kollégákkal összefogva le tudtuk szállítani a holttestet. Őszinte részvétünk a családnak – közölték. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: PixaBay)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában