Migránsok

2023.10.04. 07:14

Az árokba hajtott az embercsempész autója a 21-es főúton

Elfogták a migránsokat.

Szilvás István

2044477991

Fotó: StockPhotosLV

Éppen a szokásos járőrözést végezte Pásztor Richárd, a lőrinci polgárőr egyesület szolgálatvezetője azon a hét elejei napon, amikor azt az utasítást kapta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központ ügyeletesétől, hogy lásson el figyelő szolgálatot a 21-es számű főúton. Egy fehér színű Mercedes Vito típusú gépjárműről feltételezték ugyanis, hogy migránsokat csempésznek vele.

A gyanús autó végül a selypi körforgalomnál tűnt fel, erről a polgárőr rádión értesítette az irányítási központ ügyeletesét, majd a további utasításnak megfelelően követni kezdte a járművet. Mint jelentette, az autó Nógrád vármegye felé tartott, majd a pásztói kihajtónál letért a 21-es főútról. A nógrádi rendőrök ezt követően Felsőtold előtt kapcsolódtak be a jármű követésébe, amikor azonban intézkedés alá akarták vonni, az autó vezetője nem tett eleget a megállásra vonatkozó rendőri jelzésnek. A nagy sebességgel elrobogó Mercedes végül Felsőtold külterületén az út menti vízelvezető árokba hajtott, vezetője kiugrott a még mozgásban lévő járműből és elmenekült a helyszínről.

Az intézkedő rendőrök ellenőrizték a járművet, amelyben tizenkét, az országba illegálisan belépő személyt találtak. Az időközben a helyszínre érkező újabb rendőri egység parancsnoka megtekintette azt a fedélzeti kamerás felvételt, amelyet az akcióban eredményesen közreműködő – s ezért dicséretben részesített - polgárőr rögzített. Ennek alapján sikerült pontos személyleírást készíteni a Mercedest vezető embercsempészről. A fentiekről érdeklődtünk a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál is. 

– Munkatársaink szeptember 26-án délután a 2122-es számú úton illegális migrációval kapcsolatba hozható járművet kíséreltek meg intézkedés alá vonni. A román hatósági jelzésű gépkocsi Felsőtold és Nagylóc közötti útszakaszon egy balra ívelő kanyarban lesodródott az útról és árokba hajtott. A jármű rakterében az egyenruhások 11, magát szír állampolgárnak valló személyt – 9 felnőttet és 2 gyermeket – vont intézkedés alá, akik jogszerű Magyarországon való tartózkodásukat igazolni nem tudták – tájékoztatta portálunkat a részletekről Király-Kollár Ramóna rendőr hadnagy, a főkapitányság sajtóreferense.

Azt is megtudtuk a rendőrségtől, hogy a baleset következtében személyi sérülés nem történt. Közlése szerint a szükséges intézkedéseket a rendőrök lefolytatták, s a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást is indított.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában