Verekedés

2023.10.11. 18:15

Egymásnak rontottak a fiatalok az ecsédi játszótéren

Nézeteltérésük miatt összeverekedtek egymással a fiatalkorúak az ecsédi játszótéren.

Heol.hu

Nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést okozott egy fiatalkorú a társának az ecsédi játszótéren elkövetett tettlegesség során. Vele szemben az Egri Járási Ügyészségen garázdaság vétsége mellett könnyű testi sértés vétsége miatt is folyamatban van a büntetőeljárás. A közterületi verekedés másik résztvevőjének cselekménye – annak szintén kihívóan közösségellenes és erőszakos jellege miatt – testi sértés hiányában tisztán garázdaság vétségének minősül – tájékoztatta portálunkat Dr. Konkoly Thege László vármegyei sajtószóvivő ügyész.

Megtudhattuk, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorúak tavaly október 14-én este találkoztak össze a falusi játszótéren, ahol korábbi nézeteltérésük miatt szóváltásba keveredtek egymással. Ezt lökdösődés követte, majd egyikük belerúgott a másikba, aki erre egy jól irányzott ökölütéssel válaszolt, mellyel ellenfelének orrzúzódást okozott. Az ügyészség mindkét gyanúsítottal szemben hosszabb időre felfüggesztette az eljárást és elrendelte a pártfogó felügyeletüket.

A jogszabály szerint:

A Büntető Törvénykönyv úgy rendelkezik, hogy aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, ami alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ez a vétség a garázdaság, ami úgynevezett szubszidiárius, vagyis kiegészítő jellegű deliktum, mely a törvény értelmében csak akkor állapítható meg az elkövető terhére, ha azzal egyidejűleg súlyosabban büntetendő jogellenes cselekmény nem valósul meg. Ugyanakkor a garázdaság halmazatban állhat olyan egyéb bűncselekményekkel, melyek büntetési tétele nem súlyosabb mint magáé a garázdaságé, vagyis nem haladja meg a két évet.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában