Elutasított beismerés

2023.10.15. 06:50

Távcsöves íjpuskával fenyegette a rendőröket a 20 éves hevesi férfi

Körözték, megtalálták, de ez év március utolsó napjaiban hiába próbálta meg elijeszteni az intézkedő rendőröket, végül rács mögött végezte egy hevesi férfi a "hősködést". Cselekmény miatt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek ellene vádat, s október 12-én a Füzesabonyi Járásbíróságon előkészítő ülést is tartottak.

A csütörtöki ülésen azonban olyan dolog történt, ami nem gyakori: a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatának az elfogadását a bíróság megtagadta, ezért az ügy tárgyalásra határnapot tűzött. Mindezt Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője közölte portálunkkal.  

Ami magát a cselekményt illeti: március 28-án, kedden reggel rendőrök jelentek meg a 20 éves K. A. hevesi otthonában. A fiatal férfit körözték a meg nem fizetett szabálysértési bírságai miatt, illetve azért, mert többszöri idézés ellenére sem jelent meg, hogy tanúskodjon a hatóságok előtt.

A rendőri intézkedés alatt a férfi valakivel telefonon beszélt, és azt mondta: ha a körzeti megbízott is megjelenik a helyszínen, akkor őt lelövi – áll a vádiratban. K. a telefonbeszélgetést folytatva bement a házába. A rendőrhatóság emberei az ablakon keresztül látták, hogy a férfi elővett egy nyílpuskát, ezért beszálltak a rendőrautóba és egy kicsit arrébb gurultak. Mintegy 20 méterre a vádlott házától egy kereszteződésben úgy álltak meg, hogy az udvart szemmel tudják tartani.

Kiszúrta azonban őket a körözött férfi, s egy távcsővel felszerelt nyílpuskával jelent meg, és rájuk célzott, ezért elhajtottak a helyszínről. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség ezután rendelte el a büntetett előéletű férfi őrizetét. A férfit elfogták, és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, gyanúsítottként hallgatták ki, majd letartóztatta a bíróság. Tette ezt azzal az indokkal, hogy a szökés és a bűnismétlés veszélye is fennáll.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában