Ellenőrzés

2023.11.08. 09:00

Elvették a kvadosok és off-roadosok kedvét a mókától a Mátra lábánál

Kvadozni, terepmotorozni, terepjárózni csak engedéllyel és a kijelölt területen lehet. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrei is kifejezetten figyelnek erre.

Heol.hu

Hét négykerekű terepmotort állítottak meg az egyenruhások

Forrás: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel, az erdőgazdaságok szakembereivel együttműködve lépnek fel a természeti környezet védelme érdekében - adta hírül a rendőrség a hivatalos oldalán.

Mint írják, a közös fellépés egyik szegmense a környezetet károsító, engedély nélküli, esetenként védett természeti területen folytatott terepmotorozás, kvadozás és terepjárózás (off-road) visszaszorítása, ennek érdekében a helyi rendőri szervek hetente célirányos, fokozott ellenőrzést szerveznek. Az együttműködés eredményeként október 28-án délután a nemzeti park természetvédelmi őrétől érkezett jelzés a Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrsének egyenruhásaihoz, miszerint kvadosok és off-roadosok jelentek meg a rendőrőrs működési területén. A rendőrök az információ alapján Szarvasgedén állítottak meg hét négykerekű terepmotort, amelyek sárral szennyezett külsejéből arra lehetett következtetni, hogy nem közúton használták azokat. Munkatársaik lefolytatták a szükséges intézkedéseket velük szemben.

A helyi rendőri szervek hetente szerveznek célirányos, fokozott ellenőrzést
A helyi rendőri szervek hetente szerveznek célirányos, fokozott ellenőrzést 
Forrás: Police.hu

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában