Börtönbe küldenék

2023.11.11. 15:30

Tízszer döfött a részeg nő Hevesben, a megszurkált férfi belehalhatott volna

Az Egri Törvényszék szerdán – a terhelt és védőjének felmentésre irányuló felebbezése miatt nem jogerős – ítéletet hozott abban az ügyben, amelyben emberölés bűntettének kísérletével vádolja a vármegyei főügyészség K.-né B. A.-t.

Sike Sándor

Az asszonyt négy év szabadságvesztéssel sújtotta az első fokon eljáró bíróság.

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője portálunkkal közölte azt is, hogy a szabadságvesztés fokozata börtön. A bíróság ugyancsak négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is a vádlottat, akit a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárt. Rendelkezett továbbá a bűnjelekről, a bűnügyi költségéről, valamint a vádlott által őrizetben és bűnügyi felügyeletben töltött idő beszámításáról.

– A döntés nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő felmentés érdekében jelentett be fellebbezést – jelezte portálunknak a törvényszéki sajtószóvivő.

A cselekmény maga tavaly január 6-án, vízkereszt napjára virradó éjszaka történt. A terhelt és a sértett – a nő élettársa – lakóhelyükön nevelt fiával és az unokatestvérével közösen szórakoztak. Mind a négyen szeszesitalt fogyasztottak. Hajnali kettő körül az addigra egyaránt ittas vádlott és a sértett szóváltásba keveredett, majd dulakodásba kezdett, kölcsönösen ütötték egymást.

K.-né nevelt fia közéjük állt, hogy szétválassza őket, erre az apja őt is megütötte, illetve fellökte. Ezt követően a vádlott fogott egy 10 centiméteres pengehosszúságú konyhakést, és azzal kaszáló mozdulatokat téve az élettársát a mellkasán és felkarján kis-közepes erővel – összesen 10 alkalommal – megszúrta. A szúrásokkal okozott sebesülések következtében a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került.

Az orvosszakértői véleményre alapozott megállapítás szerint a "súlyosabb következményt az idejében elvégzett műtéti beavatkozás hárította el, annak hiányában a sértett a mellűri elvérzés miatt szinte bizonyosan elhalálozott volna".

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában